Bellori Vinos:

Ruedas kendetegn er hvidvinsdruen, verdejo, som er regionens dominerende drue og ofte fremhæves som Spaniens sauvignon blanc, i øvrigt i skarp konkurrence med albarino fra Galicien. Det er lidt af et paradoks, at netop vine af denne drue fremhæves som en fantastisk ledsager til bl.a. fisk, når nu druen kommer fra midten af Spanien.

Druen giver hvidvine, der er karakteriseret af strågule farvenuancer med en liflig og frisk duft, en aroma af citrus, stenfrugter og hyldeblomst samt en gane og eftersmag, hvor frugt, friskhed og mineralitet fremhæves. En Ruedo superior vin skal bestå af mindst 85% verdejo for at leve op til kravene for dette prædikat.

Vi har mødt folkene fra Bellori under deres besøg i København og ud over deres dedikation til området og dets vine blev vi blæst bagover af deres venlighed og entusiasme, som i den grad forplanter sig til deres produkter.

Om Vinen:

Joven fra Bellori er en vin af 100% verdejo, som har ligget 4 måneder på bærmen og dermed glimrer med sin friskhed og let drikkelige karakter. I glasset fremtræder den med sin strågule, nærmest grønlige glans. På ganen er der noter af aromatiske krydderier så som fennikel og frugter som citrus og pære samtidig med, at den unge vin giver en sprød og perlende mundfornemmelse. Eftersmagen er præget af en mild syre og bitterhed, som gør den velegnet til fisk og andre lette retter eller blot til ren nydelse på terrassen en lun sommeraften.

Viser et enkelt resultat

Bellori Verdejo

kr. 109,00
Af Druen Verdejo - Årgang 2021 - Alc./Vol. 13%