Garnacha er helt vildt populær, og denne vin kommer fra Ebro-dalen, mere præcist i Aragón. En dejlig vin, lavet og plejet for det meste i beton, uden nogen form for make-up. Tardano er et nøgent udtryk for denne drue og dens sted.
La Portera ‘Tardano’ Garnacha er en unik version af Garnacha-druen, som er fuld af røde kirsebær, hindbær, lakrids og hints af peber. Det er en medium fyldig vin, som er livlig og et skridt væk fra overudvundet og overvældende gammeldags spansk Garnacha. Den viser lag af smag, kompleksitet – og vigtigst af alt er den super nydelsesfuld. Druerne er hentet fra to parceller i landsbyen Almonacid de la Sierra, som ligger på kalksten og lerjord. Vinstokkene blev plantet i 1983 og ligger 650 m over havets overflade.
Bæredygtig vindyrkning benyttes: Vinstokkene er tøropdrættede og hovedbeskæres. Druerne høstes i hånden med 15 kg. kasser. Spontan gæring ved hjælp af naturlig gær i 1500-liters rustfri stålkar, håndsortering, og en meget blød ekstraktion. 90% af vinen ældes i 12 måneder i et traditionelt underjordisk betonkar, mens 10% af det ældes i et 500 liters fransk egetræskar.
Tardano Garnacha har noter af røde kirsebær, hindbær, lakrids, et let strejf af peber og en vis mineralitet. På ganen er den fyldig, med en bemærkelsesværdig smagskraft og god syre, som giver den en frisk og livlig karakter. 4.0 stjerner på Vivino og 90 points hos James Suckling