Franskmændene har et meget smukt udtryk for vine som denne, de kalder det “vin de soif”, hvilket i bund og grund betyder en vin, der måles på renheden, ærligheden og især på den glæde og forfriskning den giver. “La Pinada” er netop den slags vin, som viser frugten, friskheden og balancen af en ægte enkeltsorts Bobal. Druerne er udelukkende hentet fra en enkelt parcel kaldet La Pinada (750 moh.) plantet i 1958, der vokser på alluvial (sandet sediment fra flodsletter- og deltaer) og lerjord.
Vinfremstillingen involverer spontan gæring med naturlig gær i en enkelt betontank, efterfulgt af malolaktisk gæring i samme tank for at forbedre den frugtagtige karakter. Vinen er lagret i 9 måneder i en 7.000 liters betontank, med 10% lagret på 500 liters brugte franske egetræsfade.
Med en frisk og fremadrettet næse viser vinen aromaer af brombær, mørke kirsebær, blomster og et strejf af jordagtig mineralitet. På ganen er den saftig, fokuseret og velafbalanceret, med en sprød syre og nogle lette tørrende tanniner. Nyd denne vin de soif med næsten enhver ret. En fremragende ledsager til grillet kød eller lagrede oste. Vinen har opnået 91 points hos James Suckling